Vaikuttavaa tutkimusta Kulttuurintutkimus -lehden teemanumerossa ja Tieteiden yössä Helsingissä 

Kulttuurintutkimus -lehden teemanumero VAIKUTTAVA TUTKIMUS 4/2022 on ilmestynyt. Hankkeen tutkijoiden toimittamassa teemanumerossa kysytään, miten vaikuttavuuden mielikuvastot ilmenevät tutkimustyön todellisuudessa tai tutkimukseen kohdistuvissa odotuksissa ja toiveissa. 

Numeron avaavassa artikkelissa Pia Vuolanto ja Johanna Nurmi pohtivat, miten tutkijat tasapainoilevat tuodessaan julkiseen keskusteluun kiistanalaisia tutkimusaiheita. Mona Mannevuon ja Joonatan Virtasen artikkeli pureutuu puolestaan tiedeviestintään ja vaikuttamisen vaikeuksiin tietopohjaisessa politiikassa. Kolmannessa artikkelissa Johanna Hokka, Elisa Kurtti ja Oili-Helena Ylijoki tutkivat yliopiston johdon ja tutkijoiden strategiapuheeseen sisältyviä tunteita. Viimeisessä artikkelissa Nina Kahma ja Joel Lindqvist tarkastelevat akateemisen tutkimuksen ja yrityksissä tehtävän tutkimus- ja kehitystyön rajapintaan sijoittuvia hankkeita. 

Keskustelu jatkuu Tieteiden yössä teemanumeroon pohjautuvan paneelin merkeissä. Numeron toimittajia ja kirjoittajia kokoontuu Helsinkiin pohtimaan sitä, miten vaikuttavuuden ihanteet ja haasteet näkyvät tutkijoiden arjessa.  ”Vaikuttava tutkimus huomiotalouden aikakaudella”-paneeli järjestetään Tieteiden talossa (Kirkkokatu 6) 12.1.2023 klo 18.45–19.30. Tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: