Long Playn julkaisuja

Viestintää yli rajojen –hankkeen yhteistyökumppani Long Play on julkaissut syksyn mittaan lukuisia juttuja tieteen ja tiedeviestinnän kipupisteistä.

Anu Silfverbergin elokuussa ilmestynyt pitkä juttu ”Niin totta kuin osaamme” kertoo tieteen replikaatiokriisistä. Replikaatiokriisin yksi keskeisimpiä johtopäätöksiä on, että tieteen tekeminen kärsii, jos sitä ohjaa vahva oletus tai vaatimus tietynlaisista tuloksista. On myös selvinnyt, että tutkijoilla on monesta suunnasta tulevaa painetta julkaista uusia ja merkittäviä tutkimustuloksia.

Syyskuussa ilmestynyt Oskari Onnisen juttu ”Aurajoen Darwin” kertoo evoluutiopsykologian tutkija Markus J. Rantalan urasta ja ajatuksista mutta myös tiedeviestinnän vaikeudesta. Juttu muistuttaa tiedejournalismin vaativan tarkkuutta ja itsereflektointia: tutkijoiden ja toimittajien on syytä miettiä mihin sävyyn he tutkimuksista puhuvat ja miten niitä tulisi kontekstoida. 

Long Playn pitkät jutut ovat maksumuurin takana, mutta niihin liittyvät sivuäänet ovat vapaasti luettavissa. Jutut ja sivuäänet löydät Long Playn sivuilta sekä hankkeen julkaisuista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: